Ik kom het nog vaak tegen als ik zelf op zaterdag door de stad loop en wat winkels afstruin. Winkels waar ze nog geen gebruik maken van een kassasysteem maar van handmatige bonnetjes en een kassalade. Het is eigenlijk niet meer van deze tijd maar ik begrijp deze mensen goed. ‘Natuurlijk kan ik zelf mijn bonnetjes bijhouden en op basis daarvan zien hoe ik mijn voorraad moet beheren!’ Automatisering kost geld en dat gebruiken mensen in deze tijd liever voor een ander doel. Geheel begrijpelijk natuurlijk.

‘Ik beheer mijn voorraad gewoon handmatig.’

Aan het eind van de dag of week worden de bonnetjes geteld. Een spijkerbroek van Diesel, twee spijkerbroek van Diesel, een trui van ons eigen merk, een riem van G-star, drie spijkerbroek van Diesel enz. Dit zorgt voor een behoorlijke stapel papier en een hoop rompslomp. Hoeveel artikelen heb ik er nog in mijn voorraad? En weer opnieuw tellen.. “Ping”, een nieuwe order in je pas ontwikkelde webshop en zelfs al afgerekend: een spijkerbroek van Diesel. Dan heb je toch wel een probleem als deze niet meer in je magazijn ligt? Ik zou hier als consument ook niet bepaald enthousiast van worden, laat staan dat ik deze winkel aanraad bij mijn vrienden. Voorraadbeheer is voor iedere detailhandeleigenaar ontzettend belangrijk. Niet alleen bij het beheren van zijn eigen in- en verkoop, maar ook voor het bedienen en tevreden houden van de klant.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar in veel gevallen komt het voor dat je de voorraad van je webshop gewoon in het magazijn van je winkel hebt liggen. Vooral bij de kleine winkels en webshops is dit wel zo handig. Er komt een order binnen op de webwinkel en je haalt het zelf uit het magazijn om het te versturen. Je schaft een aantal dozen aan en je staat altijd paraat om de online aankoop dezelfde dag nog de deur uit te doen. Mits het nog op voorraad is natuurlijk.

Automatiseren: meer tijd om te ondernemen

Als ondernemer wil je zoveel mogelijk bezig zijn met de doelstellingen die je hebt voor je zaak. De berg tijd die je kwijt bent met administratie en beheer is al groot genoeg. Hoe kun je dan wel meer tijd besparen met voorraadbeheer en inkoop als je ook nog eens een webshop hebt? Er zijn tenslotte twee dingen die je moet onderhouden. Heel simpel, gebruik maken van een kassasysteem met webshop koppeling. Koopt er iemand een broek bij jou in de winkel dan wordt de voorraad, na afrekenen, automatisch aangepast in je webwinkel. Wordt er op de webwinkel een trui gekocht? Dan is de voorraad al up-to-date voordat jij het uit het magazijn hebt gehaald. Het is zelfs mogelijk om op basis van aankoophistorie te zien welke producten je het beste kunt bijbestellen.

Wil jij ook tijd besparen en effici├źnter met je inkoop en voorraadbeheer omgaan? En heb je een webshop? Denk dan eens na over onze winkelsoftware met webshopkoppeling. Vraag vrijblijvend een demo op locatie of offerte aan.

By | 2014-11-20T12:05:17+00:00 November 20th, 2014|Categories: Kassa Automatisering, Voorraadbeheer, Webshop|Tags: , , |Comments Off on ‘Ik heb een kleine winkel en webshop. Automatisering? Nergens voor nodig joh.’

About the Author:

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.