Een tijdje terug schreven wij over kant en klare webshop en wat nu eigenlijk de nadelen hiervan zijn. Het mag duidelijk zijn wij geven de voorkeur aan webshop leveranciers die maatwerk leveren. Nu is het alleen in deze tijd zo dat er honderden bedrijven zijn die webshops maken. Wij geven u een aantal tips om het kiezen van een webshop leverancier makkelijker te maken.

Eerste indruk

Eigenlijk geldt dit altijd. De eerste indruk is het belangrijkste. Zeker bij bedrijven die vaker webshops maken merkt u gelijk dat ze weten waar ze het over hebben. In principe kunt u het beste beginnen met aanvragen van offertes. Hoe uitgebreider de offerte hoe beter het bedrijf (over het algemeen dan). Let ook op eventuele uren verantwoording die in de offerte staat. Staat die er niet in? Vraag dan hoe ze het bedrag hebben opgebouwd. Echter, over het algemeen zullen ze de kosten toelichten. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze ook voorbeelden geven van webshops die ze eerder gebouwd hebben, bekijk deze goed om te zien of het ook echt is wat u zoekt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Hartstikke leuk hoor als “het neefje van” een webshop voor u in elkaar kan zetten, maar denk goed na. Een goede basis van een webshop is van belang voor de toekomst van het online gaan. Handige neefjes kunnen inderdaad best een webshop in elkaar zetten maar vaak zitten hier en daar wat mankementen die u kunnen gaan tegenwerken op het moment dat u wilt gaan uitbreiden. Investeer liever in een betrouwbare ontwikkelaar. Over het algemeen zullen webshop leveranciers advies geven over welk systeem geschikt is voor uw winkel. Negen van de tien keer komen ze op een van de volgende systemen uit: Magento, Woocommerce of Prestashop. Staat er in de offerte niet welk systeem er gebruikt wordt? Vraag het dan gerust na.

Extra services

Het internet is constant in beweging, waaronder ook de techniek achter webshops. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een webshop ontwikkelaar die ook nadat de webshop is afgerond service kan bieden in de zin van beveiligingsupdates, kleine aanpassingen en eventuele hosting. Er is niets zo vervelend als een webshop die klaar is, opgeleverd en dat u daarna geheel de regie krijgt. Want wat als de server opeens niet werkt? Of wat als u website hackingsgevoelig is? Of wat als er opeens een storing is waardoor heel de website tijdelijk offline is? Maar het is ook handig als u eventuele mogelijkheden heeft om vragen te stellen over hoe alles nu precies werkt.

Hosting

Simpelweg is hosting de plek waar u website online komt te staan. Kies bij voorbaat een webshop ontwikkelaar die u ook hosting kan bieden. Dat betekent namelijk dat ze daar altijd service over kunnen leveren. Veel mensen zeggen dat je juist hosting en ontwikkeling moet scheiden, maar om te voorkomen dat er naar elkaar gewezen gaat worden zouden wij het advies geven dit te combineren. Het spelletje van het ligt aan de hosting of het ligt aan de broncode van de webshop zal dan nooit spelen.

Ondersteuning kassa software

Zeker een belangrijk punt om niet te vergeten. Welk systeem gebruikt de webshop ontwikkelaar om de webshop in te bouwen. Het zou natuurlijk zonde zijn als u een pracht webshop heeft die uiteindelijk niet te koppelen is met uw kassa software. Laat u daarom vooraf goed informeren bij uw kassa software leverancier welke systemen zij kunnen koppelen aan een webshop zodat u nog maar één voorraad nodig heeft.

Kortom wij raden u aan om zorgvuldig te kiezen als u een webshop wilt beginnen. Niet iedere webshop leverancier is even goed in het leveren van de juiste oplossing. Bent u hier bewust van ook al kan het een flinke investering zijn. Want wie nu goed investeert is met zijn winkel en webshop klaar voor de toekomst.

Wilt u meer informatie over onze webshop koppeling? Neem dan contact met ons op of bekijk hier welke systemen wij ondersteunen.

By | 2018-04-19T10:45:31+00:00 September 3rd, 2015|Categories: Webshop|Tags: , |Comments Off on Webshop leveranciers? Niet nodig, mijn neefje kan dat ook.

About the Author:

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.